Private Banking Hungary Díjátadó

Díjazták a privátbanki, a vagyonkezelési, és a prémium banki szakma legjobbjait!

FOTÓGALÉRIA A  DÍJÁTADÓ GÁLÁRÓL

Blochamps Private Banking Hungary 2022

A privátbanki és vagyonkezelési szakma 2022-ben ismét megválasztotta a legkiemelkedőbb teljesítményű szolgáltatókat a Blochamps Capital Díjátadó ünnepségén. Az először 2015. szeptemberében megrendezett Private Banking Hungary Díjátadó ceremónia mára olyan értékteremtő, magas színvonalú díjazássá vált, mely tartósan nívós elismerés a győzteseknek belföldön a vagyonkezelési és privátbanki szakmában egyaránt. A Díjátadó különlegessége, hogy a jelölteket a wealth management szolgáltatók, azaz a versenytársak értékelik, így évről-évre független és objektíven pontos képet kínál a szektor szakmai teljesítményeiről.

2022-ben egy külön Gálaest keretében adtak át 9 kategóriában díjakat: Az Év Privátbanki Szolgáltatója Díj, Az Év Üzletágfejlesztője Díj, Az Év Senior Privátbankára Díj, Az Év Junior Privátbankára Díj kerültek állandó kategóriaként kiosztásra. Az Alapkezelői Díj immár negyedik alkalommal emelte ki a vagyonkezelési szakma szakembereit, emellett a tavalyi kezdeményezést folytatva idén másodjára kerültek díjazásra a legjobb Prémium Banki üzletágak, valamint átadásra került a Blochamps adatbázisai alapján összegzett PB Kezelt Vagyon Méret Díj, és PBLegnagyobb Egy Ügyfélre Jutó Kezelt Vagyon Méret Díj is. Az est méltó zárásaként immáron másodjára adta át a szakma A Magyar Privátbanki Szakmáért járó életút elismeréseket is. A jelöléseit idén 17 szolgáltató adta le, értékelve a versenytársak teljesítményét.

A győztesek

1. Az Év Üzletágfejlesztője Díj: MKB Private Banking, Equilor, Erste Private Banking

Az idei évben az üzletágfejlesztői díjat egyszerre 3 szolgáltató nyerte el: az MKB Private Banking, az Equilor és az Erste Private Banking vagyonkezelési és privátbanki szervezeti, üzletfejlesztési projektjeik kapcsán. A dobogó megállapításakor kiemelten fontos helyet játszott, hogy mely szolgáltatók tudtak a vizsgált időszakban jelentős szolgáltatási, termék, HR fejlesztési, képzési vagy IT beruházási téren és így komplexebb privátbanki és vagyonkezelési szolgáltatóvá válni.

2020-ban és 2021-ben nemcsak a pandémia kapcsán indultak hatalmas változások a hazai vagyonkezelési és privátbanki piacon, hanem úgymond evolúciós eredőből is. Úgy gondoltuk olyan csapatok kapják idén az Üzletágfejlesztési Díjat, amelyek nem csupán a nagy fába vágták a fejszéjüket, de talán meg is lepték versenytársaikat fejlesztési intenzitásukkal.” - emelte ki Karagich István, a Blochamps Capital ügyvezető igazgatója a díjátadó ünnepségen.

2. Egy Ügyfélre Jutó Legnagyobb Kezelt Vagyon Méret Díja: MKB Private Banking

Az Egy Ügyfélre Jutó Legnagyobb Kezelt Vagyon Méret Díját idén is az MKB Private Banking vihette haza 474 millió forintos ügyfelenkénti átlagvagyonnal. Második helyezettként 2022-ben újra a Hold Alapkezelő 352 milliós teljesítményét díjazták, míg idén ketten osztoznak a harmadik helyezésen: az Erste Private Banking és a Concorde Értékpapír, 299 milliós átlagvagyon mérettel. Az elmúlt 2 évtized során kiemelkedően nehéz volt tartósan magas ügyfélszámlavagyon átlagot felmutatni. A privátbanki piaci munkában a számos soft mérce és rideg adatsor összehasonlítás közül mindig is az egyik legbeszédesebb működési hányados volt az egy ügyfélre eső kezelt vagyon kimutatás, így ez a kategória idén is okkal volt jelentős verseny tárgya.

3. Kezelt Vagyon Méret Díja: OTP Bank Private Banking

Elképesztő növekedési versenyben alakult új és új rangsorral az elmúlt 20 évben ebben a kategóriában a TOP10 sorrendje, illetve a dobogó. Gyakorlatilag a kezdetektől vezeti ennek rangsorát az OTP Bank Private Banking (23.859 millió forint), őket követi az Erste Private Banking (2.740 millió forint), majd az MKB Private Banking (1.665 millió forint).

4. Az Év Prémium Banki Szolgáltatója Díj: Raiffeisen Premium Banking

Másodszor került kiosztásra hazánkban a Prémium Banking Szolgáltatói díj. Ebben a 2021-ben debütáló kategóriában minden versenytárs csak egyetlen szolgáltatót jelölhetett meg idén is. „Azt gondolom a prémium szegmens rohamos előretörése és az elit pénzügyek digitalizáción keresztüli demokratizálódása már a közeli jövőben is a korábbinál sokkal nagyobb figyelmet fog vetni a premium bankingre. A versenytársak szavazatai alapján a szavazatok több, mint 2/3-át 3 szolgáltató szerezte meg, azaz elképesztő dominancia volt megfigyelhető ebben a szolgáltatási szegmensben.” - mondta Karagich István, a döntés megindoklásában. A három díjazott sorrendje: 1. helyen végzett Raiffeisen Premium Banking , illetve osztozott a 2. helyen az Erste Premium Banking és az OTP Premium Banking szolgáltatása.

5. Az Év Junior Privátbankára Díj & Az Év Senior Privátbankára Díj

Helyezések nélkül kerülnek átadásra minden évben a Junior, illetve a Senior kategóriák győztesei. Külön emeli a két kategória nívóját, hogy a szakemberekre a szektor vezetői adják le nominációikat, így a díjazottak okkal tekinthetik megtiszteltetésnek a versenytársak elismerését a szakmai munkájukról. Idén, Horváth Rabán (CIB Bank), Lipcsei Sándor (Takarékbank) és Müller András (OTP Bank) kapták a Junior kategória okleveleit, míg a Senior kategória díjaival Bányai Zoltán (Erste Bank), Lévai Tamás (OTP Bank), illetve Fekete Gábor (F.W. Raiffeisen) sok éves teljesítményét ismerték el.

6. Private Banking Hungary Alapkezelői Díj

Az Alapkezelői Díj szavazásakor a privátbanki és vagyonkezelési szolgáltatók vezetői adták le szavazataikat arról, személy szerint a szektortársak közül melyik alapkezelői menedzserrel szeretnek együtt dolgozni, illetve kinek a mindennapi munkáját tartják sokra akár versenytársként is. Fontos kitétel a kategória kapcsán, ez az Alapkezelői díj nem hozamteljesítmény díj, sokkal inkább a szektort befektetési termékekkel kiszolgáló szakemberek sok éves munkájának összegző elismerése, kifejezetten a piaci szereplők és versenytársak nominációi alapján. A 2022-es év 3 nyertese a szavazatok alapján Móricz Dániel (HOLD Alapkezelő), Gyurcsik Attila (Accorde Alapkezelő) és Szomódi Balázs (Amundi Alapkezelő).

7. Az Év Privátbanki Szolgáltatója Díj: F.W. Raiffeisen

Akárcsak az utóbbi 4 évben mindig, idén is rendkívül szoros verseny volt a szakma privátbanki igazgatóinak az adott évben a legjobban teljesítő TOP3 versenytársra leadott szavazatai alapján az „Év Magyar Privátbanki Szolgáltatója” címért. A jelöléseit idén 17 szolgáltató adta le és a küzdelem ezúttal a korábbi évekhez képest nem az elsőségért, hanem a 2. és 3. helyezésért alakult ki szoros verseny. 2022-ben a dobogó harmadik helyére holtversenyben az F.W.Raiffeisen és az OTP Private Banking került, az MKB Private Banking foglalta el az ezüstérmes pozíciót, míg a szakmai királykategória első helyezettje az Erste Private Banking lett.

Az Év Privátbanki Szolgáltatója cím dobogója talán a legnagyobb szakmai elismerés az iparágban, hiszen a szolgáltatói munka egész éves eredményeit minősíti a vagyonkezelési és privátbanki szakma igazgatóinak szavazatai alapján. Vegytisztán jelzi a versenytárs igazgató kollégák megbecsülését, ők idén 42 dobogós pozícióra nomináltak szavazataikkal. Konszenzusos, ám egymástól függetlenül kialakított véleményükről jól tanúskodnak a statisztikák, hiszen a 4 végső dobogós nem kevesebb, mint 29 voksot nyert, ami az összes szavazat 69%-a!” - emelte ki Karagich István, gratulálva az elismeréshez.

8. A Magyar Privátbanki Szakmáért Díj

Másodszor kérték fel a szervezők, az ünnepélyes Gála alkalomra tekintettel a szolgáltatók igazgatóit, hogy A Magyar Privátbanki Szakmáért Díjra és jelöljenek egy-egy szakembert, olyan kollégát, aki az elmúlt 15-20 évben a magyarországi Private Banking arcává tudott válni szakmai körökben. Olyan szakembereket díjazott most is az iparág, akik az elmúlt két évtizedben privátbanki szakmai és vezetői munkájukkal a szektoron belül, míg megjelenéseikkel, nyilatkozataikkal a szélesebb publikum előtt képviselték magas színvonalon a szakmát. A modern pénzügyi világ egyik legkomplexebb szolgáltatását tudták bevezetni, meghonosítani, felépíteni és tartják folyamatosan gondjaikban annak a gyümölcsöző működtetését az ügyfelek legmagasabb szintű kiszolgálására Magyarországon. A díjat idén Tabányi Mónika, Parádi Tamás és Varga Szabolcs nyerték.

Hírlevél