Társadalmi felelősségvállalás

A Társaság az üzleti célok megvalósítása mellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy kifejezésre juttassa a társadalmi környezete iránt érzett felelősségtudatát. Tudatos és előre meghatározott elvek alapján választja ki a számos támogatásra érdemes terület közül azokat, amelyek számára anyagi segítséget biztosít.

Társaságunk hisz abban, hogy a felnövekvő nemzedék nézete, gondolkodásmódja, szociális helyzete társadalmunk fejlődési irányában meghatározó szerepet tölt be, ezért társadalmi felelősségünk tudatában minden erkölcsi, szakmai és anyagi eszközzel igyekszünk támogatást adni ahhoz, hogy az Alapítvány lehetőségekben gazdagabb jövőt biztosíthasson a tehetséges gyermekek számára.

A sok éves együttműködésünk révén 2018-ban a neves Euromoney Magazin társaságunkat választotta 1. helyezettnek a „SRI/Social Impact Investing” kategóriában összegzésükben. A szavazás során érkezett voksok kiértékelése után a Euromoney szakmai csapata ellenőrizte a jelölteket.

Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

A Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért díjjal kitüntetett Messzehangzó Tehetségek Alapítvány független, önfenntartó, alulról jövő kezdeményezésként 2008- ban azzal a céllal jött létre, hogy szociokulturálisan hátrányos helyzetű, felső tagozatos és középiskolás gyermekeket - teljesen ingyenesen - iskolán kívüli tehetséggondozó programokban részesítsen. Nyári tábor, évközi tematikus műhelyek és nagyszabású jótékonysági esemény, valamint az ösztöndíj program jelentik ennek megvalósítását. A több elismeréssel is díjazott, pszichológus szak- emberek bevonásával kialakított tehetséggondozó program három fő területre helyezi a hangsúlyt - a művészetekre, a természettudományokra és az informatikára. A tehetségfejlesztés során kiemelt szerepet kap az egyéniség, személyiség, valamint célzottan önismereti, személyiségfejlesztő tematikájú programokat is kínál az Alapítvány. Büszkék vagyunk, hogy a kezdetektől támogathatjuk a munkájukat.

A legjótékopnyabb magyarok 2021

A legjótékonyabb magyarok 2021

2021. október

„Azt vallják: szerencsés, aki visszaadhat.” - A Napi.hu exkluzív tematikus kiadványában ügyvezetőnk, Karagich István és felesége Vígh Mónika is helyet kapott a legjótékonyabb magyarok 2021-es listáján.

Forbes

Magyar filantrópok 2020

2020. november

A Blochamps Capital alapítója és feleségével, Vígh Mónikával 2001 óta fordít kiemelt figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra, munkájukról a Forbes Magyarország közölt összegzést.

A tehetség előtt néha muszáj utat törni - WMN

A tehetség előtt néha muszáj utat törni

2019. január

Mindenütt születnek tehetségek, de nem mindegy, mekkora utat kell megtenniük ahhoz, hogy kibontakozhassanak. Nem mindegy, hogy jó körülmények között hamar találnak támogatókra, vagy hátrányos helyzetüket leküzdve, a mínuszból kell induljanak. – WMN női online magazin interjú

Messzehangzó Tehetségek Alapítvány Művész Leszek! Tudós Leszek - Ösztöndíj átadó

Messzehangzó Tehetségek Alapítvány Művész Leszek! Tudós Leszek - Ösztöndíj átadó

2018. november

A Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért díjjal kitüntetett Messzehangzó Tehetségek Alapítvány idén 2018.11.20.-án tartotta a Kőrössy Szalonban „Művész Leszek! Tudós Leszek!” ösztöndíjátadó ceremóniáját, melyen 20 gyermek részesült támogatásban.

CEO Forum Hungary 2018

CEO Forum Hungary 2018

2018. március

A Vezérigazgatók részére megrendezett találkozónak, melynek 2018 márciusában a Caramell Premium Resort adott otthont, hagyományos kísérő eseménye a jótékonysági árverés, vagy tombolasorsolás. Idén a befolyt összeggel a CEO Forum szervezőivel közösen a Blochamps a Messzehangzó Tehetségek Alapítványt támogatta.

Közel jöttek a sorsok

Közel jöttek a sorsok

2017. szeptember

Ahol pénz van, ott nincs mindig tehetség. Ahol meg tehetség van, ott sokszor nélkülöznek. A Messzehangzó Alapítvány az utóbbin akar segíteni. - Forbes interjú Vígh Mónikával

Vezérigazgató Találkozó 2017

Vezérigazgató Találkozó 2017

2017. március

A 2017. március 9-10. között, a Szidónia Kastélyszállóban megrendezett találkozón színvonalas tombolával készültek a Vezérigazgató Találkozó szervezői a Blochamps támogatásával. A sorsjegyekből befolyt összeget a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány részére ajánlották fel.

2016 Gábor Dénes Ösztöndíjak átadása

2016 Gábor Dénes Ösztöndíjak átadása

2016. június

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány képviselőjeként Karagich István kuratóriumi elnök mondta el a különdíjjal kapcsolatos gondolatait és azt követően sor került a különdíjak átadására is.

Tegyük fel

"Tegyük FEL!" – Iskolapad című műsor összefoglaló

2016. május

A Széchenyi Lánchíd létrehozásáról szóló döntés 180. évfordulója és a precíziós mérnöki munka előtt tisztelegve a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány Országjáró Természettudományok tehetséggondozó programjában egy jótékonysági akció keretében tehetséges, fiatal építészek által megtervezett, több, mint 12 méter magas fa építőjáték tornyot épített fel, melynek ledöntésére május 28-án került sor.

META időpontfoglaló

Messzehangzó Tehetségek Alapítvány - 5. Születésnapi Bál

2013. november

Az est célja az ünneplés és a köszönetnyilvánítás volt az 5 év alatt megvalósuló programok iránti bizalomért. Sok száz gyermeket ért el az Alapítvány programjaikkal, ösztöndíjaikkal, támogatásaikkal. Róluk és a megtett útról, na meg az Alapítvány 5 éves mérföldkövéről szólt ez az este. Büszkék vagyunk rá, hogy a kezdetektől támogathattuk, segíthettük az Alapítvány munkáját, egyúttal tisztelettel ünnepeltük azokat is, akik immár évek óta dolgoznak fáradhatatlanul a tehetséges gyermekekért.

Jótékonysági árverés - XX. Jubileumi Vezérigazgató Találkozó

Jótékonysági árverés - XX. Jubileumi Vezérigazgató Találkozó

2010. szeptember

A társadalmi felelősségvállalás jegyében a Blochamps Capital Kft. a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány patronálásával igyekszik folyamatosan segítséget nyújtani az Alapítvány céljainak eléréséhez. A 2010. szeptember 29.-október 1. között, a Central European Business Centre szervezésében, a Spirit Hotel***** - Sárvár wellness és gyógyszállodában megrendezett XX. Jubileumi Vezérigazgató Találkozón Társaságunk ügyvezető igazgatójának levezető elnökletével jótékonysági árverésre került sor, melyen a XX. Jubileumi Vezérigazgató Találkozó szponzorai által árverésre bocsátott értékes felajánlások kerültek kalapács alá. A Jótékonysági Árverés kapcsán a Társaság az Alapítvány munkáját csaknem 500.000 forint összegű adománnyal segítette.


Bátor Tábor

Bátor Tábor Alapítvány

A társadalmi szerepvállalás részeként a Blochamps Capital Kft. 2007-ben nagyszabású jótékonysági árverést szervezett, a befolyt összeget a Bátor Tábor Alapítvány részére felajánlva. Adományunkkal igyekeztünk erkölcsileg és anyagilag is támogatni a Bátor Tábor Alapítvány munkáját, amely a krónikus betegségben szenvedő gyermekek táborozását, "lelki gyógyulását", önértékelésük növelését segíti elő Közép-Európa élményterápiás központjaként.

Hírlevél