Privátbanki referenciák

A Blochamps Capital Kft. által meghatározott üzleti stratégiai irányvonal alapján, a Társaság 2005-ben kiemelt módon segítette hazai, cégvezető, magánszemély partnereit vagyonstrukturálásra vonatkozó, üzletviteli tanácsadói szolgáltatásokkal.


A Blochamps Capital a hazai piacon elismert informatikai részvénytársaság felkérésére tesztelte és véleményezte annak banki pozíciókezelő és reporting rendszerét potenciális felhasználóként a hazai és a nemzetközi private banking szektor szereplőinek igényeit modellezve.


A Blochamps Capital Kft. éves együttműködés keretében a hazai vezető privátbanki szolgáltatók részére, az előzetes egyeztetések alapján havi konzultációs prezentációkon ad részletes tájékoztatást a privátbanki területet, a privátbanki ügyfélkört érintő lényeges kérdésekről.


Társaságunk abban a megtisztelő felkérésben részesült, hogy 2007.-től 7 éven át, a MasterCard, az Ernst&Young és a CapGemini által támogatott "Az év Bankja" elnevezésű verseny szakmai zsűrijének tagjaként részt vállalhatott a szavazásban.


Társaságunk közreműködött 8 hazai pénzintézet privátbanki üzletágának építkezési fázisaiban, elindításában, a szolgáltatások kialakításában, melyekhez kapcsolódóan összefoglaló Tanulmányokat is készített.


Nagy múltú szolgáltató kérte fel Társaságunkat egy több alkalmas képzés és workshop megtartására, ahol egy prezentáció után szituációs gyakorlatokkal segítettük a privátbankárok soft-skill fejlődését, tanulását 2010-ben, és 2017-ben.


Az egyik legnagyobb private banking szolgáltató részére a Blochamps Capital 2016-ban tartott az üzletági menedzsment és privátbanki képzési programot, mely a szektor aktuális helyzetét, és a szektorban az adott szolgáltató által betöltött szerepet, helyzetet is tanulmányozta. Képzésünk sikerén alapozva Megbízónk később 8 alkalmas workshop sorozattal kérte működésük támogatását.


MagyarBrands díjas, és egyben az egyik legelismertebb magyarországi, független befektetési szolgáltató kérte fel a Blochamps Capital-t, hogy a szakmai menedzsment részére 2 alkalmas konzultáció keretei között segítse munkáját PBSWOT workshop-pal és versenytárselemzéssel.


A Magyarországon 2001 óta aktív alapkezelői szolgáltató Társaságunkat bízta meg konzultációval és workshoppal, melyet Társaságunk kiegészített egy a privátbanki menedzsmenttel együtt kialakított versenytárs elemzéssel is.


Magyarországon független befektetési szolgáltató részére tartottunk a privátbanki menedzsmentet bevonva workshop-ot, segítve a szolgáltató stratégiai munkáját és fejlesztési terveinek koordinálását.


A Blochamps Capital a „Private Banking Soft Skill Training & Workshop” nap során az oktatási tananyag tartalom mellett aktív részvételt igénylő, szakmai példákon alapuló feladatok csoportos kidolgozását végzi el, melyet minden esetben a legjobb konkrét hazai gyakorlat bemutatásával zár le. 2014-ben egy nagy magyar szolgáltató részére állítottunk össze workshop-ot a PB RM állomány részére a menedzsment segítségével.


3 éves monitoring megbízás keretében készített a Blochamps Capital Magyarország egyik legnagyobb privátbanki szolgáltatója számára business intelligence reportokat, lehetőség szerint teljes képet advat a magyar privátbanki szektor aktualitásairól, trendjeiről. Statisztikai méréseinkből egyedileg kialakított módszerekkel rajzoltunk összképet a piac állapotáról, működési paramétereiről, jövedelmezőségi hatékonyság változásairól, így egyszerre tudtunk körültekintő és prudens képet adni a működési környezetről.


2015-ben első alkalommal kerültek kiosztásra a Private Banking Hungary díjak 5 kategóriában, ünnepivé téve a szektor mindennapos munkájának együtt ünnepelhető részét. Az esemény a szakma kiválóságainak elismeréséről szólt az átadó ünnepségen, ahol első alkalommal három objektív és két szubjektív díj került kiosztásra. A Private Banking Hungary Üzletágfejlesztés Díj, a Junior Privátbankár Díj, és a Senior Privátbankár Díj 2016-ban is kiosztásra kerültek, ám a Kezelt Vagyon Méret Díja és az Egy Ügyfélre Jutó Kezelt Vagyon Díja csak 3 évenként kerülnek kiosztásra. 2016-ban átadásra került az Év Privátbanki Szolgáltatója Díj is a privátbanki szolgáltatók szavazatai alapján. 2016 óta az éves Private Banking Hungary Díjátadó ceremónia az Éves Privátbankári Konferencia részét képezi, mely már az első alkalommal a várakozásokat felülmúló sikerrel zajlott.


A hazai privátbanki piac első számú, nemzetközi minőségű szakmai konferencia fórumává váltak a Blochamps Capital szervezésében megrendezésre került Magyar Privátbankári Konferenciák. Az események a privátbanki szektor szereplői, hazai és nemzetközi privátbanki szolgáltatók számára biztosítottak/biztosítanak fórumot új szakmai ismeretek megszerzésére, érdemi szakmai disputára a szektor hazai állapotáról és fejlesztési lehetőségeiről, egyben kitűnő alkalmat teremtve a piac szereplőinek az egymással való konzultációra is.


2009 óta minden évben 2 alkalommal, tavasszal és ősszel kerül megrendezésre a Magyar Privátbanki Vezetői Fórum. Míg tavasszal az Éves Magyar Privátbankári Konferencia tematikájának egyeztetése és a Private Banking Hungary díjak nominációi kerülnek terítékre a kötetlen diskurzus alatt a magyarországi privátbanki és alapkezelői vezetők között, addig ősszel a piaci aktualitások megvitatásán túl az Éves Privátbanki Exkluzív Különszám tematikája az ülés vezértémája.


Társaságunk már-már hagyományos szakmai médiaeseménye a sajtóreggeli, mely tavasszal és ősszel is a legjobb gazdasági újságírókat hozza össze zárt körben. A meghívott 8-10 vezető gazdasági újságíró egy finom reggeli elfogyasztása mellett kap betekintést a magyarországi privátbanki szektor aktuális állapotába, miközben a Társaságunk által összeállított, és az eseményen bemutatásra kerülő prezentációval támogatjuk munkájukat.


A Blochamps Capital kulcsfontosságúnak tartja, hogy a „Blochamps Privátbanki Képzési Program” keretében, félévente frissülő aktuális gyakorlati képzésben részesítse a Bankok privátbanki munkatárs delegáltjait, s a referensek magasabb szintű piaci ismereteinek, valamint soft skill fegyvertárának elsajátítását célozza. Örömünkre szolgál, hogy nem csak 5 banki, de az ország egyik legnevesebb befektetési szolgáltatója is igénybe vette programunkat.


A három-négy alkalomból álló, személyre és üzletágra igazított specifikus workshopunk és Tanulmány összeállításunk magyar privtbanki szolgáltató Megbízónk számára személyre szabott vezetői coachinggal is ki lett egészítve 2016-ban. A képzés speciális volta egyrészt a rugalmas professzionalitásra, másrészt a Magyarországon csak Társaságunk által birtokolt adatbázisra és tudásra építkezett.


Társaságunk egy patinás külföldi, de hazánkban is aktív vezető üzleti tanácsadó szolgáltató részére nyújtott segítséget, és hazai forrást Tanulmányuk elkészítéséhez. 2006, 2007, és 2008 éves Éves Összefoglaló munkáinkat mértékadó forrásként és hivatkozásként felhasználva.


2013-ban Társaságunk segítségével készült el a Nemzetközi Bankárképző VAP Tankönyv privátbanki fejezete, mely a banki szakemberek, vagyon-, alap- és portfoliókezelők tanulásának támogatója.


Társaságunk 2009-ben és 2015-ben készített privátbanki összefoglalókat a hazai privátbanki üzletágban dolgozó tanácsadók javadalmazási rendszeréről magyar banki megbízók részére.

Hírlevél