Üzletpolitika

Komplex, személyre szabott kiszolgálás

A Társaság üzletpolitikájának alapja az úgynevezett "private-banker" kifejezés klasszikus értelmezése, amely "magán/személyes bankárként, privátbankárként" ültethető át magyarra. A "private" kifejezés a latin "privatus" szóból ered, jelentése összetett: egyrészt jelenti a magánéletet, az egyén belső zárt világát, másrészt a titoktartást, a bizalmas légkört. Az említett fogalmak hűen tükrözik a privátbanki szolgáltatás lényegét: a nagyfokú bizalmon, diszkréción alapuló, az egyéni igényekhez maximális mértékben igazodó, személyre szabott kiszolgálást.

A Blochamps Capital Kft. az évek során megszerzett üzleti tapasztalatok felhasználásával, a Megbízói igényeket elvárásokat teljes mértékben szem előtt tartó szolgáltatásokkal igyekszik az Ügyfelek rendelkezésére állni, hozzájárulni a private-banking szolgáltatási szellemiség érdemi tartalommal való megtöltéséhez. A Blochamps Capital Kft. által vallott üzleti szellemiség szerint a személyes kapcsolat, a bizalmi partnerség figyelme képes mind banki vezetőként konzultáló ügyfeleink, mind a vállalati szektorból érkező megbízóink felé azt az érzést közvetíteni, amivel a "private banking" kiszolgálás lényegisége definiálható. A Társaság már az együttműködés kezdetétől igyekszik megismerni a Megbízó üzleti filozófiáját, igényeit, az ügyfélkezelés során személyes konzultációk keretében méri fel az Ügyfél elvárásait, s független szakértőként, szakmai értékrend alapján választja ki a Megbízó prioritási szempontrendszerének megfelelő javaslatokat.

A privátbanki üzletág a legpatinásabb banki üzletágak közé tartozik, azonban privátbanki szolgáltatás Magyarországon 1994 előtt gyakorlatilag nem létezett. A vagyonos ügyfelekkel való exkluzív törődést a bankok évekig nem tartották stratégiailag fontosnak, az ügyfélkapcsolat a banki alapszolgáltatások használatában merült ki. Az ezredfordulóhoz közeledve a szolgáltatások bővülése és a gazdasági elit vagyonosodása egyre diverzifikáltabb befektetésre ösztönözte a likvid tőkével rendelkezőket. A változó banki környezetben a likvid vagyonnal rendelkező ügyfelek igényei megnövekedtek a diszkrécióra, a hagyományok megőrzésére, a testre szabott - egyre szélesebb körű - szolgáltatásokra és az exkluzív kiszolgálásra. Hisszük, hogy minden problémára létezik egyedi megoldás. Munkánk során ügyfeleinkkel és partnereinkkel is törekszünk arra, hogy munkakapcsolatunkra és az együttműködésünk minden aspektusára jellemző legyen a kreatívitás, az asszertivitás és a rugalmasság.

Az invesztálni vágyók gyakran idő és megfelelő hozzáértés hiányában nem mindig tudnak kellő mélységben törődni pénzügyeikkel, ráadásul a rohamosan fejlődő pénzügyi termékskála miatt ez egyre orientáltabb szakértelmet is igényel. A banki pénzügyi tanácsadó véleményére támaszkodni azonban biztonságos döntést, s egyben megalapozottságot jelent. A Blochamps feladata a banki tanácsadók munkájának szakmai támogatása, a privátbanki szakma nemzetközi tudásbázisának folyamatos monitorozása, a piaci trendek és külföldi legjobb gyakorlatok hazai piacra átültethetőségének vizsgálata.

Exkluzivitás, Rugalmasság, Függetlenség

A Blochamps Capital Kft. az elmúlt közel másfél évtized alatt a magyarországi privátbanki piac legnagyobb független tanácsadó cégévé válhatott, kutatásaink, méréseink, előadásaink, konzultációink a hazai privátbanki szakma és a média egyaránt referenciaként használt eszközei. A munkánk során olyan nagyszerű vetélytársak mellett kellett érvényesülnünk a tanácsadói piacon, amelyek globális hálózattal és ügyfélkörrel rendelkeznek. Ehhez egy lokális erőforrásokkal felvértezett és a nemzetközi hálózati támogatás előnyei nélkül felépített, teljesen új felfogással kellett az ezredforduló után munkához látnunk és dolgoznunk. A lokális erőforrásokat igyekeztünk előnnyé kovácsolni, a nagy nemzetközi tanácsadó cégekkel, a szakma nemzetközi nagyágyúival költséghatékonyságban és hozzáadott érték szolgáltatási fronton felvéve a versenyt. A hazai privátbanki vezetőkkel, tanácsadókkal alakítottunk ki bizalmi és minőségi kapcsolatot, valamint tanulmányaink profil fókuszában a mennyiségi adatfeldolgozásra épülő munka mellett az egyediségre, inkább a lokálisan érdemi információkra, akár az elvártat is meghaladó mélységi kivitelezésre törekedtünk, hogy partnereinknek megbízható, pontos és minőségi munkát tegyünk az asztalára. Privátbanki szolgáltató ügyfeleinknek a Blochamps közérthetően lefordítja a folyamatosan változó privátbanki szféra ügyféligényeit és aktuális trendjeit. A szektor vezetői így minőségben javíthatják a stratégiai tervezést és a működési hatékonyságukat.

Büszkék vagyunk arra, hogy mind vállalati ügyfeleink treasury munkáiban, mind a hazai privátbanki szektor működésének támogatásában szolgáltatásainkkal részt vehetünk egy folyamatosan fejlődő és kihívásokkal teli világ igényeinek kiszolgálásáért. A Társaság alapítása óta az üzletpolitika szerves részévé vált a privátbanki szemléletből táplálkozó partnerakvizíciós koncepció: ügyfélkörünk bővülését elsősorban az elégedett Megbízók ajánlása révén igyekezve elérni.

Hírlevél