Egyedi kutatásaink

2024: Szervezeti és Humán Erőforrás Kutatás

A magyar vagyonkezelési és privátbanki szegmens meghatározó pénzügyi tanácsadó cégeként rendre friss tanulmányokkal, saját piaci mérésekkel és adatbázisokkal segítjük az iparági szolgáltatók működését. 2024-ben egy úttörő, egyedi kutatási tematikán alapuló, új felmérés segíti a magyarországi vagyonkezelő szakembereket! Kutatásaink rendre részletes képet vázolnak a hazai és nemzetközi privátbanki, vagyonkezelési, family office iparágak különböző működési aspektusainak aktuális helyzetéről a szektor szolgáltatói munkájának támogatásához. 2024 májusában készül el a Szervezeti és Humán Erőforrás szakmai kutatásait összefoglaló Tanulmányunk:

REZILIENCIA VIZSGÁLAT-különös hangsúlyt fektetve az érzelmi intelligencia vezérelte személyes kommunikációra. Vezetői terhelések, kihívások.

MODERN GENDER TRENDEK elemzése, feltárva az ügyfélrétegek változásait és az üzletágak lehetséges szervezetfejlesztési stratégiáit.

JAVADALMAZÁSI jellemzők és incentív csomagok az egyes szolgáltatói modellek HR gyakorlatában. 2010-2023 iparági HR keringő Magyarországon.

MÉLYREHATÓ KÖRKÉP az ügyfelekkel való személyes konfliktuskezelési gyakorlatokra, különös tekintettel a privátbankárok és ügyfelek kapcsolatára.

KUTATÁS korábban Magyarországon soha nem vizsgált részletességgel tekinti át a vezetői empátia, a karrierút lehetőségek, a képzési gyakorlatok, és a senioritási hierarchia kezelési formáit, szerepeit a belső szervezeti problémakezelésekben és az alkalmazott megoldásokban.


2023 PREMIUM AFFLUENS KUTATAS BORITO FINAL
Prémium és Affluens Ügyfélszegmens Kutatás

2023-ban megjelenő Kutatásunk a Prémium- és az Affluens banki kiszolgálást és ügyfeleket helyezte fókuszába. 2021-ben hatalmas sikert aratott Women Finance Kutatásunk a női pénzügyekről, és nagy  öröm számunkra, hogy szakmai és média visszhangjában 2022-ben a fiatalok pénzügyeit taglaló Youth Affluent Finance Kutatásunk meghatározó figyelmet kapott. Örülünk, hogy idei szakmai anyagunk is hasznos segítség lett minden partnerünknek a stratégiatervezés során. A privátbanki és a vagyonkezelési piacon szerzett tapasztalatunk, és rálátásunk hatalmas segítség volt idén, amikor a még kutatásilag szinte érintetlen, eddig soha meg nem vizsgált prémium- és affluens banki szektort kezdtük el vizsgálni. Az 50 oldalas, tömör anyag számos infografikával, korábban nem összegzett adattáblával és szakmai elemzéssel kerül most hazánkban elsőként átnyújtásra, delikát szakmai erőforrásként a piaci szereplőknek.


Youth Affluent Finance Kutatás Tanulmány
Youth Affluent Finance Kutatás Tanulmány

2022 nyarán megjelenő exkluzív Youth Affluent Finance Tanulmányunk egy 40 oldalas speciális kutatás, mely betekintést kínál a külföldön tanuló magyar diákok megtakarítási és befektetési preferenciáiba. Körképünk korábban Magyarországon soha nem vizsgált részletességgel tekinti át a jövő privátbanki, vagyonkezelési ügyfeleinek viszonyát és véleményét az elvárt pénzügyi szolgáltatásokról, az öngondoskodásról, a hitelekről vagy a kriptovalutákról. Tanulmányunk fókuszcsoportos kutatáson keresztül, számos aspektusból mutatja be színes infografikákkal illusztrálva a fiatalok pénzügyeket illető gondolatait.


Woman Finance Kutatás Tanulmány
Woman Finance Kutatás Tanulmány

Intenzív szakmai visszhangot keltett 2020 végén a Woman Finance kutatásunk, mely nemzetközi és hazai körképet mutat be a női vagyonosok alig ismert világáról. Hiánypótló infografika és adatábra készlet összegzésünk a kiszolgálási fejlesztés támogatására készült. A tanulmány komplex nemzetközi felmérésekkel szolgál a női vagyonosok befektetői kockázatkezelési és pénzügyi pszichológiai jellemzőről, valamint példa nélküli betekintéssel láttat a hazai vagyonos hölgyek befektetési és szolgáltatási igényeire. Körképünk egyedülálló a Magyaroroszági és a nemzetközi piacon egyaránt.


2023 ŐSZ PRIVÁTBANKI, HNWI ÜGYFÉLRÉTEG ELEMZÉSE TANULMÁNY: A MAGYARORSZÁGI HUF 300+ MILLIÓS VAGYONRÉTEGBEN KEZELT ÜGYFELEK DINAMIKÁJA, POTENCIÁLJA, KISZOLGÁLÁSA ÖSSZEFOGLALÓ

Társaságunk 2023 őszén elkészítette a 300+ milliós vagyonrétegben kezelt ügyfelek dinamikája, potenciálja és kiszolgálása tematikákon alapuló összefoglaló tanulmányt 108 oldalon. Az ilyen jellegű, egyedi Kutatásaink tartalomjegyzék összeállítását, egyeztetését mindig a Megbízónkkal együtt végezzük, hogy teljes mértékben személyre szabott Kutatási segédletet tudjunk átadni. Jelenlegi Kutatásunkban az alábbi pontokat vizsgáltuk Megbízónk részére:

  • Vagyonosok a világban, nemzetközi privátbanki trendek. A nemzetközi HNWI & UHNWI réteg számokban.
  • A hazai privátbanki szektor analízise: A hazai HNWI kiszolgálási piac (aktuális helyzetkép, működési statisztikák, piaci áttekintés).
  • A magyarországi privátbanki szolgáltatók élvonal rangsorai és összefoglaló adattáblái 2005-2022 között.
  • Best practices: A hazai privátbanki piac dinamikája, trendek, fejlesztési lehetőségek. A hazai privátbanki szektor aktuális fejlesztési irányai. Organikus bővülési lehetőségek áttekintése, építkezési javaslatok
  • Felmérés a magyar privátbanki szektor és a vagyonkezelési versenytársak reális fejlesztési, növekedési potenciáljáról.
  • A felsőbb vagyoni szegmens kiszolgálásának kialakítási sajátosságai, limitstratégiák, illetve a versenytársak által meglépett felsőbb vagyoni szegmens kiszolgálások működési tanulságai. Értékajánlati opciók: BVK, CSVT, DPM, Concierge?

2024 TAVASZ BELÉPÉSI LIMIT VÁLTOZÁSOK A HAZAI PRIVÁTBANKI PIACON KUTATÁS, ÉS WORKSHOP A KIEMELT SZEGMENSEK LEHETSÉGES VÁLASZREAKCIÓIRÓL

Társaságunk 2024-ben elkészítette és átadta a 94 oldalon összeállított Kutatást, mely a hazai privátbanki és affluens szolgáltatók limit stratégiájának változásáról, potenciáljáról szól. A Kutatásban nem csupán hazai, de nemzetközi példákat is vizsgálatunk, feltárva, hogy milyen fejlesztési lehetőségeket érdemes megfogadni hazánkban is a siker érdekében.


Hírlevél